Annons

Polisen och kommunen varnar för trafikkaos: ”Bemannar upp”

När 6 000 AIK-fans kommer till stan och flera tusen Kalmarbor ska gå på match väntas intensiv trafik vid Guldfågeln Arena. KLT har laddat upp med extrabussar, och kommunen rekommenderar alla att lämna bilen hemma.
Kalmar • Publicerad 9 november 2018

På sina Facebooksidor varnar båda polisen och Kalmar kommun för hög trafikbelastning vid arenan på matchdagen.

Kommunen rekommenderar matchbesökare att ställa bilen på söndag och åka kollektivt, cykla eller går till matchen.

Annons

Polisen vill att AIK-fansen parkerar på Gastens parkering och att Kalmar FF-anhängare parkerar i och runt kvarteret Bilen vid Hansa City.

”Tänk på att vara ute i god tid, vi räknar med att det kommer att vara fullsatt och mycket trafik i området”, skriver polisen i Kalmar på sin Facebooksida.

Ett specialchartrat tåg med sju vagnar och 700–800 AIK-fans kommer till Kalmar central vid 12.30-tiden på söndagen. Dessutom väntas supportrar komma med Kustpilen och med flyg. Kalmar länstrafik, KLT, har satt in sju extra bussar som kommer att gå i trafik mellan centralen och Arenan.

– Vi bemannar upp och förstärker trafiken från lunchtid på söndag. Vi kommer även att utnyttja de ordinarie turerna lite mer, säger Katarina Seising, basenhetschef för linjetrafiken på KLT.

Rasmus JeppssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons