Annons

Varning för snöhalka på vägarna

Snön har kommit till Småland och det varnas för halka på vägarna runtom i hela länet fram till lunch ungefär. E22:an blockerades under ett par timmars tid under natten till tisdagen efter att en lastbil halkat på tvären.
Kalmar • Publicerad 17 mars 2008

Snöfallet från Norrland kom på allvar till Småland under måndagsnatten och med det också risk för halka. Vägverket utfärdar därför en varning för alla som är ute på vägarna under tisdagen.

Redan på natten till tisdagen inträffade en olycka som blockerade E22 vid Virum mellan Oskarshamn och Västervik. Det var en lastbil som i det hala väglaget hamnade på tvären och därmed satte stopp för trafiken. Dte var inga perosnskador i olyckan.

Annons

Hela Kalmar län varnas för snöhalka under dagen och framåt kvällen kan det frysa på vilket också kan medföra halt underlag.

Enligt SMHI är snöfallet på väg i sydostlig riktning.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons