Annons

Världsbutiken flyttar in i saluhallen

Framtiden har varit oviss för Världsbutiken. Men nu är det klart att de flyttar delar av sin verksamhet till saluhallen.
Kalmar • Publicerad 3 maj 2012
Världsbutiken lämnar snart Norra långgatan. En del av verksamheten kommer nu att fortsätta i saluhallen.
Världsbutiken lämnar snart Norra långgatan. En del av verksamheten kommer nu att fortsätta i saluhallen.Foto: Mats Holmertz

Sedan tidigare är det klart att Världsbutiken kommer att lämna sin lokal i Kullzénska huset på Norra Långgatan efter att kontraktet sagts upp den sista maj. Världsbutiken verkar för en ökad medvetenhet om rättvis handel och en rättvisare global handel. I affären säljer man exempelvis rättvist producerade livsmedel, smycken och kläder. I saluhallen kommer det enbart att handla om kaffe, te och kryddor.

— Det ska bli roligt at starta upp verksamheten i saluhallen och utveckla den, säger kassören Olof Hultén.

Just nu förs det också samtal med kommunen och ett par privata butiksägare om att andra delar av sortimentet kan säljas på flera olika platser. Bland annat kommer en butik på Esplanaden att sälja rättvisemärkt hantverk från 1 augusti.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons