Annons

Valpar dumpades i en sopcontainer

Sju hundvalpar busar runt på Läckeby djursjukhus. För ett dygn sedan hittades de dumpade i en container i Färjestaden.
Kalmar • Publicerad 18 februari 2012
Camilla Henningsson från Hundomplaceringsverksamheten har famnen full av valpar. De tre valparna och deras fyra syskon hittades övergivna i en container.
Camilla Henningsson från Hundomplaceringsverksamheten har famnen full av valpar. De tre valparna och deras fyra syskon hittades övergivna i en container.Foto: Johanna Eriksson

– Man blir så förbannad. Hur kan man bara lämna valparna på det här sättet? Det kunde lika gärna ha kommit en containerbil och hämtat containern, säger Camilla Henningsson i hundomplaceringsverksamheten i Kalmar.

Det var en privatperson som hörde valparna i containern, som fanns i ett bostadsområde, och körde dem till Läckeby djursjukhus på torsdagskvällen.

Annons

Barometern var med när Camilla Henningsson och Helena Frölin från hundomplaceringsverksamheten hämtade dem där på fredagseftermiddagen.

Valparna, som gissningsvis är en blandning mellan schäfer och rottweiler och ungefär tolv veckor gamla och alldeles bedårande, tumlar runt i ett av undersökningsrummen. Två valpar brottas, två leker tittut, en hänger i ett byxben och en skulle väldigt gärna vilja leka med en lampsladd. När lite snö rasar ner från taket gläfser en valp till och gömmer sig under en stol.

– Vi har besiktat och vaccinerat valparna. De verkar må ganska bra. De är pigga och glada. I dag har de varit ute och lekt i snön, säger Sandy Karlsson, djursjukvårdare på Läckeby djursjukhus.

Hundomplaceringsverk-samheten, som har funnits sedan 1979, tar hand om upphittade, vanvårdade och andra hundar som av olika orsaker behöver nya kärleksfulla hem.

Johanna Steinvall
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons