Annons

Universitetet fick utländska gäster

Att tänka globalt i en lokal miljö.
Det är målet när Linnéuniversitetet söker internationellt samarbete i sociala frågor.
Kalmar • Publicerad 11 september 2014
En stor grupp utländska gäster till Linnéuniversitetet fick under onsdagen bland annat insyn i det sociala arbete som kommunen gör i Oxhagen och Berga.
En stor grupp utländska gäster till Linnéuniversitetet fick under onsdagen bland annat insyn i det sociala arbete som kommunen gör i Oxhagen och Berga.Foto: Paul Madej

Ett tiotal lektorer i socialt arbete samt en del socialarbetare från bland annat Peru, Västbanken, Indien och Israel var på onsdagen i Kalmar och fick en inblick i svenskt socialarbete.

Först besökte delegationen Socialförvaltningen innan Ulf Jonzon från Kalmar kommun guidade gästerna i Oxhagen och Berga och berättade om kommunens arbete med "Vi i Oxhagen" och "Träffpunkt Berga".

Annons

– Det här är ett utvecklingsarbete på Campus Kalmar i syfte att få till ett samarbete med de här länderna kring de här frågorna, sade Anna Rubio Lind från Linnéuniversitetet som följde med gästerna hela dagen.

Enligt Ulf Jonzon är Kalmar kommuns sociala arbete i Oxhagen och Berga väldigt unikt i landet.

– Vi har sysslat med detta i ett år och märkt stora effekter med alla våra evenemang. det kommer väldigt många besökare, förklarade han.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons