Annons

Tätare turer ska ge fler resenärer

Nya busslinjer ska göra det lättare att pendla mellan mindre samhällen och Kalmar.
Kalmar • Publicerad 7 juni 2013
Foto: 

Med start den 18 augusti blir det bland annat tätare turer från Rinkabyholm och Ljungbyholm då dessa införlivas i stadstrafiknätet.

– Att bygga ut stadstrafiken är ett fortsatt steg i satsningen på kollektivtrafiken, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell vid KLT.

Annons

Andra nyheter efter semesterperioden blir en ny ringlinje, linje 405, som ska gå från Kalmar centrum via Norrliden, Hansa city och Mejeriet.

Samtidigt utökas turtätheten till Lindsdal och Norrliden med upp till 100 procent. Dessutom blir det fler kvällsturer mellan Kalmar och Färjestaden samt förbättrade kommunikationer till och från Länssjukhuset och Guldfågeln Arena.

KLT motiverar de satsningar som ska göras med att Kalmars utveckling de senaste åren ställer krav på förbättrade pendlingsmöjligheter för boende i bland annat orter som Ljungbyholm, Rinkabyholm, Norrliden, Lindsdal, Läckeby och Smedby.

– Vi kan se nya resandemönster och moderniserar därför helt enkelt stadstrafiken utifrån nya behov, säger Karl-Johan Bodell.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons