Annons

SVT sänder luciamorgon från Kalmar slott

SVT har sänt luciamorgon sedan 1950-talet. I år sänds kanalens luciatåg från Kalmar slott.
Körerna Vox Beata från Kalmar domkyrka, Voices från Kulturskolan och stråkkvartetten Camerata Nordica medverkar.
Kalmar • Publicerad 27 november 2023
SVT sänder sitt luciatåg från Kalmar slott det här året.
SVT sänder sitt luciatåg från Kalmar slott det här året.Foto: ADAM HUMLESOL

Luciamorgon är ett återkommande inslag i SVT sedan mitten av 1950-talet och konserterna ges på olika platser varje år. Årets luciatåg går på Kalmar slott, skriver SVT.

Luciatåget består av körerna Vox Beata från Kalmar domkyrka och Voices från Kalmar kulturskola. Årets lucia Alma Alvunger får sällskap av Hagbysånglingarna, årets barnkör. Duon Sol-Roos, Ida ”Adée” Olsson, ackompanjerad av gitarristen Ulf ”Bitte” Appelqvist, medverkar – precis som stråkkvartetten Camerata Nordica och eldkonstnärer från Kalmar kulturskola.

Annons

– Det var helt fantastiskt att se luciakören gå över vindbryggan. Det var en av de första visionerna jag fick när jag började som slottschef för drygt två år sedan, hur vackert det vore med luciamorgon från Kalmar slott, säger slottschefen Meg Nömgård i ett pressmeddelande.

ÅTERBLICKEN: Se luciatåget på Kalmar slott 2020:

Här saknas innehåll

LÄS MER: Fler reportage om Kalmar slott:

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons