Annons

Storsatsning att vänta på IT-företag

Office IT-partner, med kontor i Ronneby, går in i den nordiska jättekoncernen Nordlo.
Företaget räknar med tredubbla antalet anställda i sydost.
Ronneby • Publicerad 6 maj 2019
Office IT-partner med säte på Soft Center i Ronneby räknar med att tredubbla sin personalstyrka i och med att man kliver in i koncernen Nordlo.
Office IT-partner med säte på Soft Center i Ronneby räknar med att tredubbla sin personalstyrka i och med att man kliver in i koncernen Nordlo.Foto: Christian Hylse

– Tanken är att vi ska växa oss stora här och växa från 14 anställda i Blekinge och Kalmar till 40-45 stycken, säger Mikael Mårtensson, vd för Nordlo Blekinge.

Bolaget Office IT-partner finns på ett 30-tal orter i Sverige. Från och med i dag, måndag, byter man namn även utåt till Nordlo.

Annons

– Vi har redan arbetat under våra nya ägare i ett års tid och det har fungerat jättebra. Det har behövts ett år för att sätta organisationen runt omkring innan vi går ut offentligt, säger Mårtensson.

IT-koncernen Nordlo bildades 2018 som en sammanslagning mellan Office IT-partner, Zetup, Dicom och norska IT total. Idag har man 575 medarbetare på 34 orter i Sverige och Norge samt en årsomsättning på 1,2 miljarder kronor.

– Ägarna vill att den ska växa till 2,5 till 3 miljarder.

Vad innebär det här för Office IT-partner lokalt förutom att ni nyanställer? Blir arbetsuppgifterna de samma?

– Ja, det blir de. Men det innebär att vi får ännu mer styrka när det gäller specialkompetens på vissa specifika områden än vad vi haft när vi bara var 14 stycken. Vi får helt andra ekonomiska muskler. En förutsättning när vi gick in i det här var att vi skulle få vara helt lokala och inte toppstyras. De kommer inte att lägga sig i någonting.

Office IT-partner har sina lokala kontor i Ronneby och Kalmar, men deras kunder är spridda över hela Blekinge.

– Nu blir utmaningen att hitta rätt utbildad kompetens och få till en bra blandning både vad gäller erfarenhet och kön. Jag tycker att vi behöver få in fler tjejer i branschen, Det har varit svårt genom åren, ofta har de kommit in och jobbat med projektledning eller ekonomi. Men jag vill se en större spridning där.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons