Annons

Stor uppslutning på årlig höstfest

355 medlemmar slöt upp när "Gullabo Elvis" upträdde på De Handikappades Riksförbunds årliga höstfest.
Kalmar • Publicerad 20 september 2006
Erling "Gullabo Elvis" Traneskog var en av de artister som uppträdde på festen.Foto: 

Det var långbord i flertalet rader som gällde när det var höstfest på restaurang Sandra i Kalmar under gårdagen. 355 medlemmar i De Handikappades Riksförbund (DHR), Kalmar läns distrikt, hade slutit upp till festen som bjöd på både mat, umgänge och musik. På plats för att underhålla fanns Mönsteråsrevyn, Siw "Augustina" Carlsson och Erling "Gullabo Elvis" Traneskog.

Festen som hölls för femte året i rad har blivit en mycket uppskattad tradition bland medlemmarna som i busslaster kom från olika kommuner runt om i länet. Stig Johansson, 66 år från Nybro, har varit med på varje höstfest sedan början och har inga intentioner att sluta med det.

Annons

-Vad skulle man annars göra? Jag tänker fortsätta komma hit så länge jag lever, säger Stig Johansson.

Erling Svensson, ombudsman på DHR i Kalmar län, är väldigt nöjd med arrangemanget och poängterar vikten av den här sortens träffar för de handikappade.

-Det finns medlemmar som kanske inte kommer ut så ofta. För dem, precis som för alla andra, är det jätteviktigt att ha något att se fram emot. Just höstfesten har alltid varit mycket uppskattad, så det blir säkerligen en höstfest även nästa år skulle jag tro, säger Erling Svensson.

DHR i Kalmar län arrangerar inte enbart fester för deras drygt 1200 medlemmar utan det blir även en hel del kurser, studiecirklar och resor. Förbundet arbetar även för de handikappades rättigheter och driver handikappolitik på länsnivå.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons