Sjuksköterska och projektledning i topp

Kalmar Artikeln publicerades

Alla fler vill studera på Linnéuniversitetet och de flesta vill plugga till sjuksköterska eller läsa programmet ledarskap och organisation.

När ansökningstiden till höstens program och kurser gått ut stod det klart att Linnéuniversitetet har fått ta emot nästan 2 000 fler ansökningar än till hösten 2013.
Totalt har drygt 58 600 ansökningar kommit in vilket gör att Linnéuniversitetet ligger kvar på en stabil sjätteplats bland landets mest sökta lärosäten. Ovanför i listan finns universiteten i Uppsala, Stockholm, Göteborg, Umeå och Lund.
– Det är glädjande att vi åter ökar antalet ansökningar. Särskilt glädjande är det att se att våra lärarutbildningar är så populära eftersom Linnéuniversitetet tilldelades drygt 450 nya utbildningsplatser till lärarutbildningarna fram till 2018, säger rektor Stephen Hwang i ett pressmeddelande.
Sjuksköterskeprogrammet, socionomprogrammet och ledarskap och organisation är populära program också i år. Bland kursernas tio-i-topp är det inte heller någon stor förändring och även i år är projektledning, psykologi och hållbart familjeskogsbruk populära kurser.