Annons

Sjukhuset i Kalmar utan ström

Natten till onsdagen drabbades länssjukhuset i Kalmar av ett 20 minuter långt strömavbrott.
Kalmar • Publicerad 12 december 2012

Under strömavbrottet, som inträffade 04.05, gick inte sjukhusets egna reservaggregat igång. Enligt sjukhuschefen Johan Rosenqvist fick avbrottet inga konsekvenser för patienterna men en patient som vårdades i livets slutskede avled under strömavbrottet. Inget tyder på att strömavbrottet påverkade förloppet men sjukhuset kommer att granska fallet.

Strömavbrottet och det faktum att reservaggregaten inte gick igång betraktas som allvarligt och landstinget kommer omedelbart att utreda händelsen

Annons

- Vi kommer omgående att sätta igång en utredning för att få en förklaring till vad som hänt och varför reservsystemen inte gått igång. Det här betraktar vi som en mycket allvarlig händelse, säger Christer Holmgren, chef för landstingets serviceförvaltning, i ett pressmeddelande.

Landstingets IT-system har också påverkats av strömavbrottet, under några timmar på förmiddagen var det problem med att komma fram på telefon till några av länets hälsocentraler men vid 11-tiden var felet avhjälpt.

Anna Mi Matzén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons