Annons

Sjukhuschefen: Han kan få åka hem i veckan

– En patient ska inte behöva komma i kläm mellan myndigheter i?olika länder. Vi arbetar på att lösa det här fortast möjligt.
Kalmar • Publicerad 28 februari 2012

Det säger Anders Henriksson (S), landstingsstyrelsens ordförande. Han förklarar att han har följt ärendet en tid och att det är nödvändigt att se till patientens bästa.

– Vi måste ställa krav på samverkan mellan våra myndigheter. Men enligt den information jag har så har sjukhuschefen tagit kontakt med det danska sjukhuset och nu ska frågan bara lösas rent praktiskt. Sverige och landstinget måste ta den kostnad som åläggs oss, så är det bara.

Annons

Sjukhuschef Johan Rosenqvist bekräftar att man har kontakt med det sjukhus i Danmark som är aktuellt för patienten.

– Vår målsättning är att han ska få komma hem så fort som möjligt vilket också är medicinskt motiverat. Det danska sjukhuset har fått vår remiss och där är man beredd att ta emot honom nu.

Efter samtalets slut med sjukhuschefen ringer han upp igen efter fem minuter och berättar att det nu har löst sig.

– Vår förhoppning är att patienten kommer att överföras till Danmark i?slutet av den här veckan. Nu handlar det bara om praktikaliteter, hur han ska komma hem, säger Johan Rosenqvist.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons