Annons

Anders Enström: ”Så får du valkoll i sista stund – än finns det tid att komma ikapp”

Har du svårt att bestämma dig? Inte hunnit skaffa dig koll? Lugn, än finns tid att komma ikapp. Och det är inte svårt. Ta genvägen in till våra valguider på sajten.
Anders EnströmSkicka e-post
Valet 2022 • Publicerad 7 september 2022
Anders Enström
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Många jag pratat med den senaste veckan säger samma sak. Rikspolitiken har man koll på, hur partiledarna låter har man hört både en och flera gånger. Det går liksom inte att undvika för den normala konsumenten av nationella medier.

Sämre är kollen på det lokala. På sakfrågorna och politikerna i kommunen och regionen.

Annons

I rösterna anar jag också ofta en gnutta dåligt samvete. Ett behov att förklara varför man inte hunnit läsa mer, varför man inte tagit sig tid. Skuldkänslan blir liksom dubbel: Demokrati är ju något man ska bejaka och glädjas över, inte ha dåligt samvete för.

Ni kanske inte känner igen er, men om så skulle vara fallet: Det finns bot! Och den är nära, bara ett enkelt klick bort.

Du kan gå in på vår sajt och välja ”Valet 2022” under menyn. Där hittar du allt vi skrivit om valen till kommunerna, regionen och riksdagen.

Du kan också klicka direkt på länkarna i den här artikeln, om du läser den digitalt.

Läser du i papperstidningen kan du scanna qr-koderna under den här texten, och vips så hamnar du på guiden där vi samlat allt om valet i just din kommun.

I guiderna har vi samlat politikerintervjuer, genomgångar av de viktigaste valfrågorna, tv-debatter, bokslut över det som gjorts, krönikor och valkompassen. Där hittar du också grafik som visar hur maktförhållandet ser ut just nu i din kommun.

Allt för att du ska få ett så brett underlag som möjligt för ditt ställningstagande på söndag.

Här saknas innehåll

Att jobba på en tidning i valtider är alltid en ynnest. Det är ju liksom det här vi finns till för, för att bidra till en levande demokrati. Och är det något vi lärt oss under den här våren är det att demokrati och det fria ordet aldrig får tas för givet.

Glädjande är också att det just nu är väldigt många som läser Barometern-OT. Den valkampanj som vi drog igång den 1 augusti, där alla läsare erbjuds att läsa allt innehåll gratis i tre månader, har blivit en större succé än vi vågade hoppas på. När detta skrivs har 4 800 (!) nya läsare registrerat sig. Som en följd ser vi hur engagemanget och läsningen i våra digitala kanaler ökat kraftigt under de senaste veckorna. Det är tydligt att valtemperaturen stiger.

Och som sagt: Nu vet du hur enkelt det är att läsa ikapp.

LÄS MER: Här hittar du våra valguider – kommun för kommun:

MISSA INTE: Vi sände lokala valdebatter i Kalmar och Oskarshamn:

ALLT OM VALET: Här har vi samlat allt på en egen sajt:

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons