Annons

Reko-ring Kalmar får miljöpris

Anna Tuväng och Sofia Carlström, som står bakom Reko-ring Kalmar, fick på nationaldagen ta emot Centerns årliga miljöpris.
KALMAR • Publicerad 6 juni 2019 • Uppdaterad 7 juni 2019
Centerpartiets Ingemar Einarsson, pristagarna Anna Tuväng och Sofia Carlström och Gudrun Augustsson, Centerpartiets kretsstyrelses ordförande.
Centerpartiets Ingemar Einarsson, pristagarna Anna Tuväng och Sofia Carlström och Gudrun Augustsson, Centerpartiets kretsstyrelses ordförande.Foto: Pressbild

Utmärkelsen överlämnades av kommunalrådet Ingemar Einarsson och partiets kretsordförande Gudrun Augustsson. Partiet skriver i ett pressmeddelande att Reko-ringen i Kalmar blivit mycket lyckad och gynnar arbetet för närproducerade varor, gröna näringar och småföretagande.

Ringen startade förra sommaren med syftet att låta konsumenter och producenter mötas utan mellanhänder. I en Facebook-grupp lägger lokala tillverkare upp sina varor som sedan tingas av ringens medlemmar. Affären sker vid utdelningsträffar varannan vecka.

Annons

– Alla stod och hängde på låset. Det är häftigt att det blev så intensivt, sa Sofia Carlström till Barometern efter den första utlämningen.

I dag har ringen drygt 5 000 medlemmar och fick ta emot miljöpriset vid torsdagens utdelningsträff vid Skälby Gård.

Rädisor var en av de produkter som Anna Tuväng och Philipp Hansen, Ekaryd gård, levererade till sina kunder en torsdag i våras när Barometern gjorde ett reportage på Skälby.
Rädisor var en av de produkter som Anna Tuväng och Philipp Hansen, Ekaryd gård, levererade till sina kunder en torsdag i våras när Barometern gjorde ett reportage på Skälby.Foto: SUVAD MRKONJIC

LÄS MER: Reko-ringen förvandlar Skälby till populär matmarknad:

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons