Annons
Insändare

Oförklarligt att Carlsson fick uppdraget

Ölands röstberättigade placerade Stefan Carlssons så kallade utredning direkt i papperskorgen. De röstade nej till samgående. Förmodligen beroende av att Carlsson vid flera tillfällen tidigare, uppvisat ett mycket dåligt omdöme i tidigare uppdrag.
Kommunsammanslagning • Publicerad 6 juni 2019
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Stefan Carlsson, Kalmar läns tidigare landshövding, gjorde utredningen kring kommunsammanslagningen.
Stefan Carlsson, Kalmar läns tidigare landshövding, gjorde utredningen kring kommunsammanslagningen.

Att omdömet inte är bättre nu framgår av artikel i Barometern. Där tillåter han sig att peka finger åt väljarna, att dom inte skulle förstå sitt eget bästa. Som argument gömmer han sig bakom S-politikerna Matilda Wärenfalk Mörbylånga kommun och Ilko Corkovic Borgholms kommun var positiva för en sammanslagning. Vad beställarna av "undersökningen" och ledande S-politiker på Öland anser, skall inte en opartisk utredare ta hänsyn till.

Stefan Carlsson blev avskedad som länets landshövding av regeringen på grund av dåligt omdöme. Han har i april i år varit aktuell som styrelseordförande i kommunägda IT-bolaget Inera, ett jobb som han senare tvingades tacka nej till då han inte hade fackens förtroende.

Annons

Det är därför oförklarligt att han fick leda utredningen.

Förtroende och gott omdöme är något är något man kan förtjäna. Stefan Carlsson har inte visat de kvaliteter som fordras för en opartisk utredning av ett så viktigt uppdrag som samgående mellan kommuner.

Roland Johnsson

Sommmarölänning och 10-årig jurymedlem i Årets Ölänning

Annons
Annons
Annons
Annons