Annons

Nytt tillslag mot sexköpare – fyra män misstänkta samma kväll

På fredagskvällen gjorde polisen i Kalmar sitt andra tillslag mot misstänkta sexköpare. Även den här gången blev det utdelning och fyra män i spridda åldrar misstänks för köp av sexuell tjänst.
Kalmar • Publicerad 6 mars 2023
Carl-Johan Willinder, polisassistent, områdespolisen Kalmar. Ansvar för arbetet mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål.
Carl-Johan Willinder, polisassistent, områdespolisen Kalmar. Ansvar för arbetet mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål.Foto: Mikael Eklund

Som Barometern-OT tidigare har berättat har områdespolisen i Kalmar med Calle Willinder i spetsen påbörjat ett arbete med att hitta och gripa sexköpare. I fredags var det dags för andra spaningstillfället.

– Det var i princip samma upplägg som senast, vi hittade en annons på nätet och spanade. Den här gången kom fyra män, berättar Calle Willinder.

Annons

Även den här gången handlade det om en annons som hänvisade till en tillfälligt hyrd stuga, men det var en annan kvinna den här gången än vid det tidigare tillfället. Polisanmälningarna visar att det kom en man klockan 17, en vid 19, en vid 21 och en vid 23.

– I förhör med kvinnan fattade vi misstankar om att någon mer var inblandad i hennes verksamhet. Så vi har upprättat en anmälan om koppleri där en man som bor på annan ort i Sverige är misstänkt. Så får vi utredningsvägen se vart det leder, säger Calle Willinder.

Carl-Johan Willinder, polisassistent, områdespolisen Kalmar, har nu varit med vid två tillslag mot misstänkta sexköpare och vid båda tillfällena har det dykt upp misstänkta män.
Carl-Johan Willinder, polisassistent, områdespolisen Kalmar, har nu varit med vid två tillslag mot misstänkta sexköpare och vid båda tillfällena har det dykt upp misstänkta män.Foto: Mikael Eklund

Vid det första tillfället blev två män misstänkta och polisen berättade att det kan vara vem som helst, det finns ingen mall över vilka som kan tänkas köpa sex.

– Det är samma denna gången, spridda åldrar. Den yngsta var bara drygt 20 år, den äldsta i 50-årsåldern. Ingen av dem förekom hos oss alls sedan tidigare. Så det är som vi pratade om senast, det kan vara alla möjliga människor.

”Den yngsta var bara drygt 20 år, den äldsta i 50-årsåldern. Ingen av dem förekom hos oss alls sedan tidigare.”
Calle Willinder, polisen Kalmar.
Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons