Annons

Nya protester mot bygge i Folkets Park

S planer på ett äldreboende i Folkets Park har väckt gamla protester till liv.
Kalmar • Publicerad 11 september 2014
Foto: Lars Johansson
Lennart Berg, Roger Carlsson och Lars Hamrin protesterar mot Socialdemokraternas förslag om att riva huvudbyggnaden i Folkets Park för att bygga ett äldreboende.
Lennart Berg, Roger Carlsson och Lars Hamrin protesterar mot Socialdemokraternas förslag om att riva huvudbyggnaden i Folkets Park för att bygga ett äldreboende.Foto: Lars Johansson

I veckan kom Socialdemokraterna med förslaget att riva huvudbyggnaden i Folkets Park till förmån för ett nytt äldreboende tillsammans med ett rekreationsområde för äldre och boende i området. Lars Hamrin, Lennart Berg och Roger Carlsson samlade i våras in mer än 800 namnunderskrifter mot det bostadsprojekt som det då var tal om att bygga i Folkets Park, nu är de upprörda på nytt.

– Ett vårdboende är ett bättre förslag än det tidigare. Men vi ser brister med att bygga ett sådant boende just här på grund av den tunga trafiken och KSL:s närliggande industri, säger Lars Hamrin.

Annons

Lennart Berg fortsätter:

– Vi vill bevara Folkets Park eftersom att det har ett stort kulturhistoriskt värde. Huvudbyggnaden skulle kunna användas i större utsträckning om den bara rustades upp något.

Gruppen hävdar att det är kommunens eget fel att byggnaderna är i dåligt skick, då de eftersatt underhållet av både huvudbyggnaden och de kulturminnesmärkta byggnaderna paviljongen, teaterladan och snuskulan.

Elin Ericsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons