Ny festival vill lyfta kvinnors utsatthet

Kalmar Artikeln publicerades
Alexandra Durne, en av initiativtagarna till tredagarsfestivalen Queens of Kalmar.
Alexandra Durne, en av initiativtagarna till tredagarsfestivalen Queens of Kalmar.

Queens of Kalmar.

Det är namnet på Kalmars nya tredagarsfestival.

– Vi vill både lyfta kvinnors utsatthet men också försöka stärka på vägen någonstans, säger Alexandra Durne, en av initiativtagarna.

Startskottet för Queens of Kalmar går den 8 mars, det vill säga samma dag som den internationella kvinnodagen.

Festivalens fokuserar på att hylla, stärka och stötta kvinnor för ett mer jämställt Kalmar. Bakom den står Alexandra Durne och Julia Björknert som arrangerade #Metoo Kalmar-manifestationen den 22 oktober förra året.

– Vi vill både lyfta kvinnors utsatthet men också försöka stärka på vägen någonstans, att nu tar vi nästa steg … What now i stället för me too eller vad man ska säga. Vad gör vi nu, vad tycker vi är handfasta tips, hur går vi vidare – både som företagare, privatpersoner, organisationer och samhället i stort, säger Alexandra Durne.

LÄS MER: ”Vi kan inte låta det stanna vid en hashtag”

Tanken är att festivalen ska innehålla allt från föreläsningar och workshops till paneldebatt, mässa och en avslutande nattklubbskväll – med mera.

– Jag kan inte avslöja så mycket om vilka som är med än och vi är fortfarande öppna för förslag och samarbeten, säger Alexandra Durne.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.