Annons

MP tog Ryanair till Barcelona

När miljöpartisterna Jessica Rydell och Tara Braem åkte på semesterresa så tog de Ryanairs flyg till Barcelona.
Kalmar • Publicerad 5 juni 2013
Jessica Rydell (MP) flög med Ryanair till Barcelona trots MP:s kritiska hållning till lågprisföretaget
Jessica Rydell (MP) flög med Ryanair till Barcelona trots MP:s kritiska hållning till lågprisföretagetFoto: 

När Ryanair etablerades i Kalmar var Miljöpartiets hållning att det varit fel att använda allmänna medel till att locka till sig det omdiskuterade bolaget.

– Som parti har vi vänt oss emot det, säger Jonas Löhnn, ordförande i Miljöpartiet Kalmar.

Annons

Men det har inte hindrat Jessica Rydell, landstingsråd och Tara Braem, oppositionsråd i Kalmar kommun, att välja bolaget för att resa bort.

– Jag är en människa i första hand, det vill jag framhålla. Jag ville resa bort för jag hade några dagar ledigt och då blev der Ryanair, säger Jessica Rydell.

Hon menar att det är viktigt att vara restriktiv med att flyga, men att det inte går att undvika helt. Hennes egen linje är att klimatkompensera genom Naturskyddsföreningen, pengar som går till trädplantering eller liknande.

Tara Braem, som är relativt ny i politiken, poängterar att hon inte deltog i debatten när den var och att hennes frågor i stället är inriktade mot integration. Bristen på andra färdsätt är skälet till att de tog Ryanair.

– Vi talar mycket om att cykla och åka tåg men det går inte att cykla till Barcelona. Som politiker vill vi göra det bättre för medborgarna så att de har möjlighet att välja själva mellan olika bolag, säger hon.

Jonas Löhnn, som också gjort en resa med Ryanair till London, skulle inte ha åkt med bolaget i dagsläget. Men att leva som man lär är inte alltid så lätt, menar Löhnn.

– Med kunskap följer ansvar. För att vara trovärdig måste man försöka. Att man sedan inte alltid lyckas är en annan sak.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons