Annons

Mordmisstänkt kvinna släppt på fri fot

Kvinnan som misstänks för mordet i Berga i fredags har släppts på fri fot.
Kalmar • Publicerad 6 februari 2012

I fredags greps en kvinna misstänkt för mord på sin 60-årige make i Berga. Mannen hittades ihjälskjuten i en lägenhet, där man också hittade det skjutvapen som använts vid dådet. Hustrun anhölls senare enligt den lägre misstankegraden skäligen misstänkt för mord.

Under måndagskvällen beslutade åklagaren att häva anhållningsbeslutet. Därmed försattes kvinnan på fri fot. Hon är emellertid fortfarande skäligen misstänkt för brottet. Åklagaren anser att utredningen kommit så pass långt att det inte finns någon anledning till att låta kvinnan sitta frihetsberövad.

Annons

Kvinnan har i polisförhör lämnat en trovärdig version av vad som hände den aktuella kvällen. Hon nekar till brott. Enligt polisen finns det fortfarande en del lösa trådar kring vad som hände under fredagskvällen.

För att kunna fastställa händelseförloppet inväntar nu åklagare och polis rapporter från SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium), samt rättsläkarens rapport från obduktionen av den döde mannen. Ingen annan person är aktuell i polisutredningen.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons