Annons

Efter mordet – dykare har sökt efter bevis vid Kattrumpan

Polisen efterlyser vittnesuppgifter efter att en ung man hittats ihjälskjuten vid Kattrumpan. På söndagseftermiddagen var fortsatt ingen gripen för mordet men polisen fortsätter att samla in bevis. Bland annat genom dykningar bakom gamla varmbadhuset, där 22-åringen hittades död klockan 04 på fredagsmorgonen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 11 februari 2022 • Uppdaterad 18 februari 2022

Mannen var skjuten i huvudet.

– Han är funnen utomhus av kamrater. Han är skottskadad i huvudet och är förmodligen avliden av det, sa Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i Region syd kort tid efter mordet.

Annons

Polisen har inte fått larm om någon skottlossning på natten, men hittade på fredagen fynd som styrker att det varit en skottlossning på brottsplatsen. En mordutredning pågår. 22-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

– Ett av de händelsescenarier som vi jobbar med är att det är en del av en kriminell uppgörelse. Det är en arbetshypotes som vi har. Vi har satt in extra poliser som jobbar trygghetsskapande i Kalmar centrum nu, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid Polisregion Syd.

Finns risk för hämndaktioner?

– Det är inget man kan spekulera i. Alltid när en sån här händelse inträffar arbetar vi trygghetsskapande för att medborgarna ska känna sig trygga.

Robert Loeffel uppmanar de som sett någon röra sig ute på natten att kontakta polisen.

– Det är inte så många ute i Kalmar vid 04 på natten. Alla iakttagelser i centrala Kalmar kan vara intressanta. Det kan handla om folk till fots, folk i bil, på elsparkcyklar eller mopeder, säger han.

Mordplatsen har spärrats av för teknisk undersökning. Polisen knackar dörr och försöker kartlägga händelseförloppet. Dykare söker efter bevis i vattnet intill Östra Vallgatan där mannen hittades död. Om något mordvapen har hittats vill polisen inte berätta.

— Vi kommunicerar inte vilka fynd vi gör på en brottsplatsundersökning. Vi vill inte informera gärningspersoner vad vi gör.

Polisen har också förhört åtskilliga personer.

– Vi har självklart pratat med personerna som larmade oss till platsen och fanns där när vi kom dit. Vi gör dörrknackning och annan informationsinhämtning i form av förhör, säger Robert Loeffel.

Annons

På söndagseftermiddagen var ingen gripen misstänkt för mordet och polisen hade ingen ny information att ge i ärendet.

BILDSPEL: Se bilderna från Kattrumpan:

LIVERAPPORTERING: Senaste nytt kring händelsen:

Pia OlofssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons