Annons

Mönsteråsbo misstänks för mordförsök i Kalmar

En Mönsteråsbo i 30-årsåldern har begärts häktad för ett mordförsök utanför Max i Kalmar. Det misstänka mordförsöket ska ha ägt rum när två sällskap började bråka efter en utekväll.
Kalmar • Publicerad 15 augusti 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer, en man i 20-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, fick föras till sjukhus med lindriga skador efter bråket utanför Max natten till söndagen den 29 juli.

– Det var två gäng som kom i bråk med varandra, det mesta verbalt, säger åklagare Kjell Jannesson.

Annons

Det fysiska bråket ska ha börjat med att kvinnan i 35-årsåldern blev knuffad till marken, men det är skadorna på mannen i 20-årsåldern som Kjell Jannesson bedömer ska klassas som mordförsök

– Det är skadorna, placeringen av dem och hur de har orsakats som gör att jag anser att det är försök till mord, säger han.

Enligt tidigare uppgifter från polisen ska den unga mannen ha blivit skuren med en glasflaska, men de uppgifterna vill inte åklagare Kjell Jannesson kommentera.

Polis och åklagare har haft svårt att få fram information om händelsen. Till en början anhölls en man i 35-årsåldern, men efter att nya uppgifter tillkommit är det nu i stället mannen i 30-årsåldern som är misstänkt för våldshandlingen.

Mannen är skriven i Mönsterås och inte tidigare dömd för något brott. Under torsdagen kommer beslutet om häktning av mannen att tas.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons