Annons

Moderaterna om Perssons utspel: ”Det är väljarna som avgör”

Moderaterna ser Johan Perssons utspel som ett tecken på oro för en sjunkande opinion, men också som ett taktiskt drag.
– Alliansen i Kalmar står enad och är huvudmotståndare, inte SD.
Kalmar • Publicerad 27 juni 2018
Moderata oppositionsrådet Christina Fosnes möter gärna både John Persson och Thoralf Alfsson i en valdebatt: ”Vi är det näst största partiet, det kan man inte bortse ifrån”, säger hon.
Moderata oppositionsrådet Christina Fosnes möter gärna både John Persson och Thoralf Alfsson i en valdebatt: ”Vi är det näst största partiet, det kan man inte bortse ifrån”, säger hon.Foto: Mats Holmertz

Det säger moderata gruppledaren Christina Fosnes. Hon tycker inte att Johan Persson och socialdemokraterna har något tolkningsföreträde om vilka partier som är huvudmotståndare i valet i Kalmar.

– Vi är det näst största partiet, det kan man inte bortse ifrån, säger hon.

Annons

– Och det är väljarna som avgör.

Christina Fosnes har inte sett några lokala opinionssiffror men har märkt av en trötthet bland allmänheten gentemot socialdemokraterna. Därför tror hon att det ligger en del taktik bakom Johan Perssons utspel att göra sverigedemokraten Thoralf Alfsson till valets huvudmotståndare.

– Samtidigt säger många att de funderar på att rösta på SD. Men det stärker mig, för det viktigaste för oss är att vi går ut och berättar vad vi vill.

– Jag inser verkligen vikten av att vi når ut med vår politik, säger Christina Fosnes, och berättar om dörrknackningar där hon möter många oroliga människor.

– Det handlar om otrygghet och hur vi klarar välfärden och integrationen och då är det vårt ansvar att tala om vad vi står för, vad det är vi vill med Kalmar.

– SD är ett enfrågeparti utan direkta svar, varken i fullmäktige i Kalmar eller annars, säger Christina Fosnes.

Därför efterlyser hon debatter, där de tre stora partierna – S, M och SD – får svara på frågorna.

Johan Persson säger att ni mumlar i frågan om samarbete med SD, vad säger du om det?

– Alliansen är vårt enda alternativ, vi står enade tillsammans med L och KD och söker ett starkt mandat. Det kan inte bli tydligare än så, säger Christina Fosnes.

Men om SD skulle gå fram i Kalmar, vad säger du då?

– Att vi skulle förändra vårt samarbete inom Alliansen ser jag som otänkbart.

Birgitta HultmanSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons