Annons

Misstänkt bilrånare häktad

En av de män som misstänks för att ha rånat en man på hans bil i helgen har häktats. Hans kompanjon kan komma att häktas under onsdagen.
Kalmar • Publicerad 6 februari 2018

Det var i lördags som en man i 50-årsåldern plockade upp två liftare i Vimmerby. De båda männen tvingade honom att lämna ifrån sig bilen och sin telefon på Ölandsleden. Polisen hittade sedan bilen krockad och övergiven i Smedby men efter att ha spårat mobiltelefonen kunde två män i 30-årsåldern gripas.

Den förste häktades på tisdagen.

Annons

– Jag kan inte säga så mycket eftersom det kommer att hållas häktningsförhandlingar mot ytterligare en person imorgon, säger kammaråklagare Johan Henningsson på tisdagen.

Anledningen till att kompanjonen inte häktades på tisdagen var att hans försvarare inte hade möjlighet att närvara förrän på onsdagen. Båda begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för rån.

Den man som nu är häktad har tidigare dömts vid två tillfällen, för bland annat stöld och ringa narkotikabrott. Även kompanjonen är dömd tidigare, bland annat för försök till bilstöld, stöld och rattfylleri.

Båda männen har nekat till anklagelserna om rån.

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons