Annons

Medan du sov: här är nattens händelser

KRONOBERG/KALMAR • Publicerad 9 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Räddningstjänsten larmades till en fordonsbrand på Storgatan i Mönsterås under lördagsnatten. Branden kunde släckas och ingen person skadades. Enligt räddningstjänsten handlade det troligtvis om drivmedel som runnit under bilen och antänts.

Sverige

En saknad efter att flotte vält i Norrbotten

Annons

Polis, räddningstjänst och fjällräddare söker efter en man sedan en flotte vält i Sammakkosjön i Gällivare kommun.

Två personer har hamnat i vattnet. En har tagit sig upp. Den andre letar vi fortfarande efter, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisen i region Nord till TT.

Det var vid 16.30-tiden på lördagen som polisen larmades av vittnen till olyckan. Sökandet har pågått hela kvällen med båt ute på sjön, och arbetet fortsatte under natten.

Även ambulanshelikopter har använts. Mannen som tog sig upp på land är oskadd. Sökningsarbetet pågick till klockan 03. Under söndagsförmiddagen kommer sökandet återupptas igen. Då med hjälp av dykare från sjöpolisen.

Världen

Nicaraguas parlament har godkänt en lag som ger amnesti åt både demonstranter och poliser involverade i oroligheterna i landet förra året.

I april 2018 försattes landet i kristillstånd då protester mot en pensionsreform, som sedan slopades, övergick i krav på president Daniel Ortegas avgång.

I våldsamheter mellan demonstranter och säkerhetspersonal under de kommande fyra månaderna dödades fler än 300 personer, omkring 800 fängslades och tusentals flydde landet.

Regeringen har i samtal med oppositionen lovat att alla som greps i samband med demonstrationerna ska släppas fria, under villkoret att de avstår från att protestera igen. Överenskommelsen stänger också möjligheten att utreda och bestraffa säkerhetspersonal som bekämpade demonstranterna.

Jakob Romin
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons