Annons

Mataffärer i Kalmar öppna igen efter IT-störningar

Kalmar • Publicerad 3 juli 2021 • Uppdaterad 4 juli 2021

Majoriteten av landets Coop-butiker i landet hade tillfälligt stängt under lördagen. Anledningen var en IT-attack som drabbade en av leverantörerna som gjorde att deras kassasystem inte fungerade. Bland butikerna som drabbades var Coop-butikerna på Baronen och Giraffen i Kalmar.

På söndagen är fortsatt många Coop-butiker över landet stängda. Men i Kalmar har butikerna kunnat öppna igen, om än i något begränsad omfattning. Det skriver Coop Baronen och Giraffen på respektive butiks Facebook-sida.

Annons

”Butiken är öppen! Du kan tyvärr inte betala i kassan, men det går bra att handla och betala med vår Scan & Pay-app”, skriver Coop Baronen.

”Reparatörerna har jobbat under natten och vi kan nu meddela att vi har vissa kassor öppna för betalning med både betalkort och kontant”, skriver Coop Giraffen.

Coop-butikerna i Oskarshamn var några av de få butiker som inte drabbades av it-störningen och har kunnat hålla öppet hela helgen.

– Det gäller inte våra butiker i Oskarshamnföreningen. Vi har öppet som vanligt i alla våra 15 butiker. Vi har ett annat kassasystem och är därför inte berörda, sa Ann-Sofie Karlsson, driftchef på Coop i Oskarshamn under lördagen.

Janet de KriekSkicka e-post
Nils CedmanSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons