1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kvinna och man häktas för grov misshandel och rån

Kvinnan och mannen som suttit anhållna för rån och mordförsök i Kalmar häktades på fredagen. Tingsrätten ändrade rubriceringen från mordförsök till grov misshandel.

Det misstänkta rånet och grova misshandeln ska ha skett i en bostad i Kalmar på tisdagskvällen. Enligt polisen ska rånet ha rört sig om att någon tagit en handväska.

– De inblandade är bekanta med varandra och ska ha träffats i en bostad i centrala Kalmar. Tillhygge ska ha använts men ingen har behövt föras till sjukhus, uppgav Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen region syd, till tidningen.

Inledningsvis greps och anhölls tre personer, men en av dessa släpptes senare. Sedan dess har en man i 40-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern suttit anhållna.

Från början var brottsrubriceringen försök till mord och rån. När de båda häktades på fredagen ändrade tingsrätten mordförsöket till åklagarens alternativa rubricering grov misshandel.

Kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och rån, medan mannen häktades som misstänkt för rån, men bara för medhjälp till den grova misshandeln.

Orsaken till häktningen är att det finns risk att de misstänkta undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning samt fortsätter med brottslig verksamhet.

Båda har flera domar sedan tidigare. Den 25-åriga kvinnan dömdes till sex månaders fängelse i oktober förra året för elva olika mindre brott, bland annat häleri, ringa stöld och narkotikabrott. Hon har dömts tidigare främst för stölder och narkotikabrott.

Den 40-åriga mannens senaste dom var i maj 2017 då han dömdes till åtta månaders fängelse för narkotikabrott. Han har åkt ut och in i fängelse sedan 2011 och har tidigare domar för bland annat grov kvinnofridskränkning, olaga hot, narkotikabrott och skadegörelse.

Läs mer

Sport

OAIK tappade ledningen och föll tungt: ”Inte helhjärtat”

”Vi gör en dålig insats från början till slut”, säger Luka Dobrijevic.

SHL

Kaptenskedjan övertygade när IKO premiärvann: ”Kändes riktigt bra”

Jonas Engström tvåmålsskytt när IKO besegrade Linköping.

Öland

Många intresserade av Tribergas förödande brand

Intresset från lokalinvånarna vart stort när hembygdsföreningen bjöd in till vandring i brandens spår, 100 år efter att den inträffade.

Tingsryd • Skulle få ögondroppar

Grannlänet: Hemtjänstpersonal hällde superlim i ögat på vårdtagare

Skulle få ögondroppar – fick i stället superlim.

Kalmar

BILDER: Internt minitri på Varvsholmen

Inget Minitri – men Kalmar RC:s medlemmar körde egen träningstävling.

Oskarshamn

Länet: Gul tegelvilla får inte målas vit: ”Skulle störa gatubilden”

”Det skulle störa gatubilden.”