Annons

Make häktad för människorov

Den 56-åriga man som misstänks ligga bakom sin frus försvinnande häktades på fredagskvällen på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning och skäligen misstänkt för människorov.
Kalmar • Publicerad 13 november 2009
Polisen sökte under hela torsdagen området kring Värsnäs. Nu är sökinsatsen avblåst.
Polisen sökte under hela torsdagen området kring Värsnäs. Nu är sökinsatsen avblåst.Foto: Mats Holmertz
? Att tingsrätten inte gick med på mordmisstanken förvånar mig inte, sa Michael Boberg, mannens advokat efter en dryg timmes häktningsförhandlingar.
? Att tingsrätten inte gick med på mordmisstanken förvånar mig inte, sa Michael Boberg, mannens advokat efter en dryg timmes häktningsförhandlingar.Foto: Paul Madej

Åklagaren ville ha mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt människorov men tingsrätten mildrade misstankegraden. Likaså brydde tingsrätten inte sig om misstanken om narkotikabrott.

Enligt häktningsframställan ska kvinnofridskränkningen skett mellan 2003 och 10 november 2009, då kvinnan anmäldes försvunnen.

Annons

Åklagaren fick också igenom krav på restriktioner för mannen.

Enligt mannens advokat Michael Boberg förnekar mannen brott.

I två dagar har polisen letat efter den försvunna 36-åriga kvinnan vid Värsnäs och Kläckebergaviken. Ett 20-tal poliser, samt flygplan och båt från Kustbevakningen deltog i insatsen. Vid 15-tiden på torsdagen upphörde sökinsatsen för tillfället.

– Vi har letat på det område där det fanns indikationer på att kvinnan kunde finnas. Vi har även sökt igenom hela kustremsan från Norrliden och uppåt. Vi har ingen mer plats att leta på och därför blir det inget letande i terräng i dag, sade Ulf Karlsson, informationschef vid Kalmarpolisen.

Polisen jobbar i stället vidare med de uppgifter som finns i utredningen. Kvinnan anmäldes försvunnen i tisdags av sin make. Eftersom det då bara gått några timmar sedan kvinnan försvann, fattade polisen misstankar mot 56-åringen. På söndagen hade polisen fortfarande inte hittat kvinnan.

Helene Ljung
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons