Annons

LISTOR: Här är de dyraste villaförsäljningarna 2022 – kommun för kommun

Mer än 1 800 fastigheter bytte ägare 2022 i Barometern-OT:s tio kommuner stora spridningsområde. Här de de 200 hetaste husen presenterat i topplistor kommunvis.
Kalmar län • Publicerad 9 januari 2023 • Uppdaterad 12 januari 2023
Bostadsmarknaden var het i Kalmar län 2022 – men blev svalare ju längre året gick.
Bostadsmarknaden var het i Kalmar län 2022 – men blev svalare ju längre året gick.

Det är få saker som lockar till läsning lika mycket som nyheter, reportage och rapportering kring hem och boende. För dig som är extra intresserad av just detta rekommenderar vi ett besök på vår specialsajt för Bostad där vi har samlat det senaste vi har publicerat på temat hus, hem och trädgård.

Här saknas innehåll

För dig som vill få löpande rapportering om fastighetsaffärerna i våra tio kommuner från Torsås i söder till Hultsfred i norr får du senaste nytt här.

Fakta

Bostadsmarknaden 2022 i siffror

✓ 1 838 fastigheter bytte ägare i Kalmar län.

✓ Flest hus bytte ägare i Kalmar kommun (454 stycken), Borgholms kommun (219), Mörbylånga kommun (215) och Oskarshamns kommun (214). Minst omsättning var det i Högsby kommun (54).

✓ Det dyraste gick för 18,2 miljoner kronor (Kalmar kommun).

✓ Högst genomsnittspris var det i Kalmar kommmun (3,4 miljoner kronor) och lägst hade Högsby kommun (0,7 miljoner kronor kronor).

Annons

De siffror som redovisas i våra listor här är baseras på lagfarter från Lantmäteriet. Därför kan det förekomma skillnader i de listor du kan se på populära bostadssajter som Hemnet och Booli, där objekt som markerats som sålda av mäklarna redovisas.

DYRASTE HUSEN 2022 – så blev utfallet kommun för kommun:

Per JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons