GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

LÄSARNA SVARAR: Mer än hundra röster från länet om frågorna som avgör valet

I varje kommun ställde vi samma fråga – vilken är den viktigaste frågan för dig i valet 2022.
Kalmar län • Publicerad 11 september 2021 • Uppdaterad 20 januari 2022
Vi mötte läsarna för att höra vilka frågor de tror blir avgörande när svenska folket går till val om i september 2022.
Vi mötte läsarna för att höra vilka frågor de tror blir avgörande när svenska folket går till val om i september 2022.

Det är ett helt år kvar till valet, men redan nu bygger vi upp vår valbevakning. Nu har vi tagit läsarna till hjälp i vårt spridningsområde för att ringa in de viktigaste frågorna. Här är svaren vi fick i våra tio kommuner där mer än hundra personer mötte våra reportrar och fotografer:

Vi har sammanfattat svaren lite mer i en serie reportage från Kristineberg i Oskarshamn, Ljungbyholm utanför Kalmar, Färjestaden på Öland samt Mönsterås och Nybro:

Missa inte heller vår digitala enkät där du som inte hade möjlighet att komma och träffa våra reportrar på vår länsturné kan tycka till om valets viktigaste frågor.

Så här sammanfattar våra rutinerade valreportrar Birgitta Hultman och Mats Andersson mötena med läsarna – och hur de själva blir framåt mot valrörelsen.

Läs gärna också vår chefredaktör Anders Enströms tankar så här med ett år till valet och varför vi ska vara så tacksamma över bo och leva i en demokrati där friheten är både självklar och tagen för given.

Under en veckas tid har våra riksdagspartiers lokala frontpersoner pekat ut riktningen fram till valet. De har gjort det i en serie debattartiklar i Barometern-OT. Viktig läsning för dig som själv vill läsa och jämföra var de olika partierna står. Där kan du även lyssna på partiledarnas tal från Järvaveckan och testa dina kunskaper om de olika partierna:

... och till sist: på tal om att testa sina kunskaper. Hur bra koll har du på demokrati?

Per JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.