Annons

Fyra bilar i olycka på Ölandsbron – bron öppen igen

Fyra fordon har varit inblandade i en olycka på Ölandsbron. En person har förts till sjukhus med lindriga skador. Bron var under räddnings- och bärgningsarbetet helt avstängd, men har nu öppnat igen.
KALMAR • Publicerad 10 november 2018

Så här såg det ut vid påfarten till Ölandsbron på Kalmarsidan vid klockan 17 då bron var helt avstängd.
Så här såg det ut vid påfarten till Ölandsbron på Kalmarsidan vid klockan 17 då bron var helt avstängd.Foto: Trafikverket

Händelsen inträffade vid 16.15-tiden på lördagseftermiddagen. Tre bilar ska, av ännu okänd anledning, ha kört in i broräcket strax öster om högbrodelen.

Annons

– De har snurrat in i räcket och strax därefter körde en fjärde bil in i en av de första tre, säger Magnus Andersson vid trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Av de inblandade personerna ska en ha förts till sjukhus. Men enligt uppgifter från SOS Alarm rör det sig inte om några allvarliga skador.

Vägen stängdes vid 16.33 av helt i båda riktningar. Vid 17.10 öppnades bron i riktning mot Öland och vid 17.20-tiden flöt trafiken på som vanligt åt båda håll. Enligt polisen fick två bilar bärgas.

Orsaken bakom olyckan var på lördagskvällen ännu oklar, men polisen uppger att händelsen kommer att utredas.

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons