GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kurser i självförsvar ska öka tryggheten

Självförsvarskurser för tjejer, gratis självförsvarsspray och mer kameraövervakning.
Det är tre förslag från Sverigedemokraterna för att öka tryggheten i Kalmar.

Sverigedemokraterna i Kalmar vill dela ut gratis självförsvarsspray till flickor och kvinnor, och erbjuda erbjuda kurser i självförsvar.

– Vi har pratat med anställda på restauranger och nattklubbar. Och förstått att det är mycket sexuella ofredanden, säger Thoralf Alfsson, SD-politiker i Kalmar.

SD:s så kallade trygghetsmiljon ska dessutom gå till ökad kameraövervakning på utsatta platser i Kalmar och trygghetsrådgivare för äldre.

– Många äldre kanske inte förstår det här med försäljare och telefonförsäljning. Det handlar inte om att skrämma upp människor, utan att erbjuda information, säger Thoralf Alfsson.

Självförsvarskurser för tjejer är något som bland annat Ung Vänster brukade anordna. Har ni tagit åt er av era motståndare?

– Nej, det är inget jag hade koll på. Jag vet att det har funnits liknande kurser för företag däremot, säger Thoralf Alfsson.

Läs mer