Annons

Krogägare fälld för bokföringsbrott

Invest in Kalmars AB delägare Thomas Axeheim fälldes på tisdagen av tingsrätten för bokföringsbrott.
Kalmar • Publicerad 19 juni 2013

Ekonomiska problem har präglat det krogimperium som bildades i Kalmar sommaren 2007.

Genom åren har bolagets underskott varit betydande och detta är en av orsakerna till de bokföringsbrott Thomas Axeheim gjort sig skyldig till.

Annons

Såväl 2010 som 2011 lämnades Invest in Kalmars årsredovisningar in för sent. Detta har företrädare för bolaget förklarat med att man var angelägen om att få fram ett korrekt underlag så att underskotten kunde regleras. För räkenskapsåret 2009/2010 handlade det om 5,7 miljoner kronor som ägarna fick skjuta till.

Bolagets bank, Swedbank, var hela tiden informerad om situation och enligt Thomas Axeheim insåg han inte att förseningarna var brottsliga.

Men det var de enligt Kalmar tingsrätt, som anser att det var frågan om ett uppsåtligt bokföringsbrott av normalgraden. För detta döms Thomas Axeheim till villkorlig dom och 40 dagsböter á 200 kronor. Han måste dessutom betala rättegångskostnader på drygt 5000 kronor.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons