Annons

Klassiska restaurangen Zorbas lägger ned

Restaurang Zorbas på Fiskaregatan har funnits i 40 år. Men nu är det över.
– Det är svårt att lämna men det blir tyvärr så, säger ägaren Henry Ho.
Kalmar • Publicerad 8 februari 2023 • Uppdaterad 11 februari 2023
Henry Ho väljer nu att lägga ner Zorbas.
Henry Ho väljer nu att lägga ner Zorbas.Foto: Mats Holmertz

Hösten 1982 öppnade Matheus Theodoridis och George Kalcidis den grekiska restaurangen Zorbas. Henry Ho tog över verksamheten år 2000 men det har blivit allt svårare att driva verksamheten och nu har restaurangen bommat igen. Något som Kalmarposten var först att rapportera om.

– Främst handlar det om kostnaderna och att det blir svårare att driva runt det. Råvaror har blivit tre-fyra gånger så dyrt. Vi orkar inte mer nu.

Annons

Henry Ho driver även Eat, vid Stortorget, och Henrys Table 20, vid Tullslätten. De verksamheterna fortsätter som vanligt men däremot planerar Henry Ho att sälja klassiska Robinson Crusoe i Borgholm.

– Vi ska ha öppet i sommar men vi håller på att lämna det. Vi tittar på om vi kan hitta någon som är intresserad av att köpa det, säger Henry Ho.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons