Annons

"Kattens status kommer att höjas"

- Kattens status kommer att höjas, säger Carina Swärdstål, kattuppfödare i Kolsboda.
Kalmar • Publicerad 1 december 2003
Carina Swärdstål är uppfödare av perserkatter och hon tycker det är bra att djurskyddslagen skärps. foto: lars johansson
Carina Swärdstål är uppfödare av perserkatter och hon tycker det är bra att djurskyddslagen skärps. foto: lars johanssonFoto: 

Kalmar.

Som uppfödare av perserkatter välkomnar Carina Swärdstål skärpningen av djurskyddslagen.

Annons

- I dag finns det många kattuppfödare som inte borde vara uppfödare. Med den nya lagen höjs inte bara kattens status utan också vår status som uppfödare.

Tillstånd har krävts för hundar och Carina Swärdstål tycker nu att det är på tiden att regleringen omfattar även katter.

Hårdare krav på uppfödare

Den nya lagen innebär mycket hårdare krav på alla som föder upp katter, säljer eller har katter för förvaring.

Hittills har det inte behövts tillstånd. Men från den

l janauri 2005 krävs tillstånd som söks hos kommunen. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen ska granska verksamheten och därefter utfärda tillståndet.

Också Sonja Ioannou, som driver Djurhemmet i Kalmar, tycker det är bra om det går

att förbättra för djuren. Hon menar att särskilt katterna är utsatta för människors godtycke.

"Bra djurskyddslag"

- Vi har en bra djurskyddslag, men det är svårt att komma åt människor som misssköter djur. Tack och lov om vi kan få ett slut på djurens lidande. Om det nu finns bett i den nya lagen, säger hon.

Margareta Krantz
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons