Annons

Kalmarsund Pride gör framstöt mot politiker

Kalmarsund Pride uppvaktar de politiska partierna i Kalmar för att skapa en bredare förankring av hbtq-frågan och Prideveckan.
Kalmar • Publicerad 7 juni 2019
Pridestämning i Kalmar 2018.
Pridestämning i Kalmar 2018.Foto: Suvad Mrkonjic

– Kontakterna med de politiska partierna har nog varit slumpartade och kanske på det personliga planet. Nu tar vi ett helhetsgrepp och kontaktar alla på en gång, säger Thomas Isaksson, ordförande i Kalmarsund Pride.

I ett utskick riktat till de politiska partierna, frånsett Sverigedemokraterna, erbjuder sig Kalmarsund Pride att komma till partimöten och berätta om verksamheten och arbetet med Prideparaden.

Annons

Finns det någon bakomliggande orsak till denna framstöt?

– Nej, vi tror dock att det både finns ett intresse och en nyfikenhet att få veta hur vi jobbar med hbtq-frågan och då främst Prideveckan. Vårt arbete är mångfasetterat och det tror jag kan vara intressant att få en inblick i.

Vilken respons hoppas ni få från politiken?

– Förhoppningen är att vi blir inbjudna till alla partier och får möjlighet att berätta om vårt arbete och att så många som möjligt av respektive partis medlemmar kommer den 7 september när Prideparaden sker.

Så här såg det ut vid förra årets Pridetåg i Kalmar:

Här saknas innehåll

Per JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons