Annons

Kalmarborna har blivit allt fler

Kalmars befolkning ökade med 368 personer under detta år. Sammantaget är vi nu 60 434 Kalmarbor.
Det är nyfödda bebisar och inflyttade som bidrar till tillväxten.
Kalmar • Publicerad 20 december 2003

Det visar ungefärliga siffror som daterar sig från den 18 december när nästan hela året gått mot sitt slut. Siffrorna är inte helt exakta, eftersom inte hela året summerats än.

591 barn har fötts

Annons

Hittills har det fötts 591 barn detta år. Det är betydligt fler än förra året, 48 fler än under samma period 2002.

Kalmar har för första gången

på flera år fått ett födelseöverskott.

550 människor avled och 591 barn föddes fram till den 18 december, som är den senaste siffran, vilket ger ett positivt överskott på 41 personer. Det har det inte varit sedan 1995, då vi hade ett överskott på 64 personer.

Få avled

I år dog det ovanligt få människor i Kalmar kommun, 550 personer. Snittet ligger på omkring 600 avlidna varje år. Förra året dog ovanligt många, 684 personer.

Inflyttningen till kommunen är större än utflyttningen. 3 158 personer bosatte sig här medan 2 834 människor valde att lämna Kalmar. Det ger ett positivt resultat på 324 personer.

I mitten av januari kommer det att finnas fastställda siffror från Statistiska centralbyrån som visar hur det gick mer exakt.

Men Anette Rydkvist, som jobbar som utredningssekreterare på kommunens mark- och planeringsenhet, tycker att preliminära siffror från december åtminstone ger en fingervisning om hur det slutligen blir.

- Det ser ju onekligen ljust ut på Kalmars befolkningsfront, slår hon fast.

Lotte Lundgren
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons