GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar vann fyra år i rad – nu läggs sommarstad-tävlingen ner

Kalmar vann omröstningen om Årets sommarstad fyra år i rad.
Nu lägger sajten bakom, Reseguiden, ner tävlingen.
KALMAR • Publicerad 28 maj 2019 • Uppdaterad 29 maj 2019
I år ordnar Reseguiden inte någon omröstning om Årets sommarstad.
I år ordnar Reseguiden inte någon omröstning om Årets sommarstad.

Det är P4 Kalmar som rapporterar att Reseguiden tycker att ”konceptet med tävlingen riskerar att gå i stå” och därför väljer att inte anordna omröstningen i år. Kalmar har fått flest röster de senaste fyra åren och var i fjol överlägset med mer än dubbelt så stort stöd som tvåan Härnösand.

Har mobiliseringen i Kalmar tagit kål på intresset för tävlingen?

– Nej det tror jag inte och jag är säker på att andra städer i Sverige är revanschsugna men nu är det som det är, säger Mireille Gydé, digital försäljningschef på Reseguiden till Barometern.

Kan tävlingen återuppstå i någon annan form?

– Man vet aldrig. Årets sommarstad har haft samma koncept under många år och vi kommer ha en sittning senare i höst och fundera både över syftet och framförandet.

Kalmar kommun har profilerat utmärkelsen hårt i sin marknadsföring och Stefan Johnson, turismchef på Destination Kalmar, har upplevt effekter.

– Vi har definitivt märkt av det tidigare i olika sammanhang med internationella aspekter. Vi har bland annat hört ”Kalmar is the best summer city in Sweden” och då sprider det sig när det kommer utanför landets gränser i olika dialoger, vilket är kul, sa han till Barometern efter fjolårets seger.

Till P4 Kalmar säger nu Stefan Johnson att det faktum att tävlingen läggs ner borde innebära att Kalmar behåller titeln.

– Det känns ju fantastiskt bra. Så länge man inte blir nedpetad från tronen så har man en titulering, säger han.

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.