Annons

Inget klart med storbildsskärm på lördag

Blir det någon storbildsskärm på Larmtorget på lördag? Inget är klart, men Destination Kalmar och kommunen jobbar febrilt med frågan.
Kalmar • Publicerad 4 juli 2018
Folk gick man ur huse för att se fotboll tillsammans på Larmtorget under tisdagen.
Folk gick man ur huse för att se fotboll tillsammans på Larmtorget under tisdagen.Foto: Mats Holmertz

Succé. Så beskriver Johan Göransson, ansvarig för idrottsturism på Destination Kalmar, evenemanget med storbildsskärm på Larmtorget när Sverige mötte Schweiz i åttondelsfinalen.

Hur många såg matchen på Larmtorget?

Annons

– Det är alltid svårt att uppskatta, men vi vet att torget rymmer 3000 människor, men sedan var det ju fullt på gatorna runt omkring. Det blev verkligen en folkfest i hela Sverige och inte bara här, säger han.

Responsen från Kalmarborna har varit positiv.

– Det blev succé och stämningen var helt underbar. När Sverige vann var det fantastiskt att se alla människor dansa och det var som ett enda stort dansgolv till slut, säger Johan Göransson.

Sändningen försvann under en kort stund när ett brandlarm gick. Det var inget larm som hade med någon fastighet runt torget att göra.

– Signalen störde en server hos teknikfirman och det är inte alltid man kan rå över tekniken. Bilden kom tillbaka snabbt, men utan ljud. Då var det skönt att ha Björn Mortensen och Svante Samuelsson på plats som stabila kommentatorer. Det blev en häftig och rolig upplevelse.

Blir det storbildsskärm på lördag?

– Vi kämpar febrilt med frågan. Besked kan vi lämna absolut tidigast imorgon, torsdag. Det är många parametrar som ska stämma och det var nog ingen som trodde att Sverige skulle ta sig till kvartsfinal. Vi vill ju gärna haka på VM-yran, men inget är bestämt ännu.

Johan Göransson vill passa på att ge Kalmarpubliken en stor eloge efter tisdagens sändning.

– Det var så bra stämningen och publiken var fantastisk. Det var verkligen allt man kan hoppas på.

Veronika KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons