Annons

Ingen färdtjänst efter tolvslaget

Äldre och rörelsehindrade får inte vara borta på årets största festkväll. Färdtjänsten kan nämligen inte köra dem hem efter klockan 24 på nyårsafton. I länet är det bara Kalmar kommun som tillämpar dessa regler
Kalmar • Publicerad 31 december 2003

Lars Dahlgren med hustru hade bjudit hem en god vän bosatt i Smedby på nyårsafton. Den gode vännen ringde till beställningscentralen för att göra upp om tillbakaresan.

- Beställningen bekräftades och allt var frid och fröjd, berättar Lars Dahlgren. Men dagen efter blev vår gode vän uppringd av beställningscentralen där man tog tillbaka allt med motiveringen att färdtjänst inte kör efter klockan 24 på nyårsafton. Samt att man gjort fel som tagit emot beställningen.

Annons

Det var meningen att familjen Dahlgren skulle hämta sin gode vän själva i Smedby, äta och dricka lite champagne vid tolvslaget och därefter skulle vännen åka hem.

- Nu har han fått ställa in alltihop eftersom man inte kan skicka en bil till honom.

Lars Dahlgren är irriterad över stelbentheten i Kalmar.

- Ingen annan kommun i länet har det så här, säger han.

Han har varit i kontakt med

en tjänsteman inom kommunen och omsorgsnämndens ordförande Steve Sjögren.

- Han skyller på taxichaufförerna och menar att de inte vill släppa till folk. Chaufförerna vill inte köra subventionerade resor, påstår han.

Lars Dahlgren förklarar också att det hela hade gått att lösa rent tekniskt genom att deras vän betalade hela taxiresan själv mot att mellanskillnaden betalades tillbaka senare.

- Men det gick naturligtvis inte det heller. Så nu får han stanna hemma på nyårsafton liksom alla andra som utnyttjar färdtjänst, det är sorgligt.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons