Annons

I dag blir Franska vägen racingbana

Snart är det inte mycket svart kvar i Blackrace. Tävlingen är på väg att bli rumsren. I dag förvandlas Franska vägen till en racingbana.
Kalmar • Publicerad 1 juni 2013

En gång var Black race ett arrangemang efter mörkrets inbrott, där ryktet spreds från mun till mun och det var en katt- och råttalek med polisen. I dag beskriver organisationen eventet som ett trafik­säkerhetsprojekt, och de berörda myndig­heterna är med.

– Det är många som har frågat om Kalmar Blackrace verkligen är lagligt och det är det. Vi har haft en god dialog med både polisen och länsstyrelsen. Vi vill anordna ett roligt evenemang, där bil­entusiaster kan testa sina bilar under säkra former, säger Nicholas Murigu, vice ordförande i East Coast Car Club, och relativt nyvalt språkrör för MP Kalmar län.

Annons

Hur får du ihop att vara aktiv miljöpolitiker och arrangera ett event där mängder av koldioxid släpps ut?

– Jag blev tillfrågad och såg en chans att göra något för entusiasterna genom att göra detta trafiksäkert och lagligt. Jag är realist och all förändring börjar från hur världen ser ut nu. Sedan är det väl inget som förhindrar att vi i framtiden anordnar ett Green race i ett annat forum.

I dag klockan tre kommer mellan 70 och 100 ekipage till tävlingen på Franska vägen där det också finns utställare och servering.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons