Annons

Hundägare får tillbaka sina hundar

Länsstyrelsen får bakläxa av länsrätten.
Hundägaren som för två månader sedan fick sina 32 hundar omhändertagna efter ett beslut från länsstyrelsen får nu tillbaka hundarna.
Kalmar • Publicerad 28 oktober 2009

För två månader sedan gjorde länsstyrelsens djurinspektörer ett besök hos nämnda djurägare och tyckte att miljön hundarna vistades i var farlig. Dessutom var de för många till antalet, menade man.

Länsstyrelsen beslutade omhänderta hundarna och polisen fick verkställa beslutet.

Annons

Hundägaren överklagade beslutet i länsrätten som nu ger hundägaren rätt. Det finns inget som tyder på att hundägaren har misskött sina hundar, tvärtom menar man i sin bedömning.

Hundägaren får därmed tillbaka sina hundar men uppmanas att minska ned antalet annars måste han ansöka om tillstånd enligt djurskyddslagen.

Hundägaren var glad och lycklig när han nåddes av beskedet att han får tillbaka sina hundar.

– Jag har mått så dåligt under den här tiden så det går inte att beskriva med ord. Jag har inte sovit om nätterna, haft ont i magen av oro för mina hundar. Nu känns det helt otroligt, säger han. Jag är så lycklig.

Han tillägger att han ska minska ned antalet hundar drastiskt.

– Jag var ju på väg att göra det när de fick rävskabb och kennelhosta. Man kan ju inte omplacera eller sälja en hund som är sjuk, förklarar han.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons