Annons

Olycka stoppar tidningsutdelning

På grund av en trafikolycka i distributionen kommer stora delar av Barometerns upplaga inte att delas ut under dagen.
– Ett jättestort beklagande till alla abonnenter som drabbas, säger Mikael Larsson Ek, marknadsområdeschef för Gota Media Kalmar län.
Kalmar län • Publicerad 2 februari 2022

I natt körde lastbilen som hade med sig Barometern till Kalmar stad, Vassmolösa, Ljungbyholm, Trekanten, Halltorp, Torsås, Bergkvara, Söderåkra, Påryd och Hagby i diket i Blekinge. I lastbilen fanns uppskattningsvis cirka 10 000 exemplar av tidningen.

– Chauffören har tack och lov klarat sig bra men det var en komplicerad bärgningsoperation som har gjort att man inte fått ur tidningar ur bilen, säger Mikael Larsson Ek.

Annons

På grund av olyckan har det inte funnits någon möjlighet att dela ut tidningen med bud. I stället har tidningar levererats till ett antal utlämningsställen (se alla utlämningsställen nedan). Det kommer bland annat att finnas tidningar att hämta under hela dagen i Tidningshuset på Västra Sjögatan och på Ica Maxi och Citygross i Kalmar kommer det att finnas tidningar i ställ i butikerna.

På övriga utlämningsställen finns det också tidningar inne i butikerna. Tidningarna kommer på det sättet att vara tillgängliga till klockan 18 eller till de tar slut. Tidningshuset på Västra Sjögatan har dock bara öppet till 16.30.

– Tyvärr innebär det att vi hamnar i ett mellanläge att en del tidningar blir utdelade under dagen genom att man hämtar den själv men då har vi inte tidningar som vi kan dela ut imorgon. Så antingen får man tidningen på ett utlämningsställe eller så får man den inte alls, tyvärr. Men vi hoppas att folk tar till sig det digitala och E-tidningen som är tillgänglig för alla abonnenter, säger Mikael Larsson Ek.

Mikael Larsson Ek beklagar det inträffade.

– Vi har haft mycket sjuka bud under en tid med försenade tidningar till följd och så händer även detta. Tyvärr kan vi inte göra något åt olyckor. De inträffar otroligt sällan men i natt har även vi drabbats. Vi hoppas att tidningen kommer som vanligt imorgon. All vår planering utgår från det, säger han.

HÄR KAN DU HÄMTA DIN TIDNING:

Centrala Kalmar

Barometern, Södra Långgatan 33/Västra Sjögatan 7 Kalmar

Point logistik, Södra Långgatan 33 kontor Kalmar

Ica Supermarket– Södercentrum, Drottning Margaretas väg 25A Kalmar

Coop Norrliden, Lille Bullens väg 1E Kalmar

Maxi Stormarknad, Verkstadsgatan 6 Kalmar

Annons

City Gross, Bilbyggarevägen 3 Kalmar

Kalmar Väster

Ica Supermarket, Dörbyvägen 3 Smedby

Ica Nära, Poppelgatan 1 Trekanten

Kalmar Söder

Ica Supermarket- stinsen, Mörevägen 22 Ljungbyholm

Preem, Ekesvägen 11 Söderåkra

Barometern-OT, Badhusgatan 13 Torsås

Tempo, Kungsvägen 51 Bergkvara

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons