Annons

Han fick parkeringsböter från framtiden

Andreas Wistrand trodde inte sina ögon. När han kom fram till sin bil på parkeringen på Larmgatan i måndags hade han blivit lappad. På en tid som ännu inte inträffat.
Kalmar • Publicerad 18 december 2003
Anders Wistrand tycker att parkeringsbolaget Car Park är oärligt. Han fick en böteslapp utskriven på en tid som ännu inte inträffat.
FOTO: LARS JOHANSSON
Anders Wistrand tycker att parkeringsbolaget Car Park är oärligt. Han fick en böteslapp utskriven på en tid som ännu inte inträffat. FOTO: LARS JOHANSSONFoto: 

- Klockan var 13.25. Men på p-boten stod det felparkering 13.27- 13.37.

Rådigt nog ringde Anders Wistrand polisen och bad dem skriva upp vad klockan var. Tiden 13.30 noterades. Efter det var det inga problem att senare få p-boten riven.

Annons

Andreas Wistrand uppmanar nu alla bilister att göra samma sak om de får en liknande p-bot.

- Dessutom funderar jag på att göra en anmälan. Det är inte klokt att någon skriver ned en tid som inte inträffat. Det är ju ren lögn.

Parkerade vid vattentornet

Händelsen inträffade på eftermiddagen i måndags. Andreas Wistrand var då inne i Kalmar för att handla.

Han ställde bilen på parkeringen bredvid gamla vattentornet.

- Klockan var då 11.45 och jag betalade till 13.22. Men så visade det sig att jag behövde vara kvar längre. Därför gick jag tillbaka för att lägga i mer pengar.

Klockan 13.25 var Andreas Wistrand på plats igen. Då satt det en lapp på vindrutan med en påstådd felparkering för tiden mellan 13.27- 13.37.

Letade efter vakten

- Jag blev ursinnig. Jag sprang först runt för att leta efter vakten. Han var ju tvungen att finnas i närheten.

- Men jag hittade inte honom.

Annons

I stället ringde han polisen och berättade vad som hade hänt. Då var klockan 13.30.

Agerar som domare

- Min kompis sa att han sett vakten 13.20 utanför på parkeringen. Jag kollade med hans klocka och det skilde tre minuter mellan hans och min.

- Men det innebär ändå att bilen blev lappad för en tid som ännu inte hade varit.

Andreas Wistrand poängterar att han inte tycker att summan på 200 kronor är oöverkomlig. Det är principen att någon påstår att man gjort fel fast man inte har det.

- Det är inte brottsligt att ställa bilen fel. Parkeringsböterna är till för att man inte ska parkera överallt och för att förhindra kaos.

- Men jag tycker att parkeringsvakterna ibland agerar som domare.

Jesper Ericson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons