Annons

Halkan stoppar alla flyg till Arlanda

Snöovädret i Stockholm ställer till det för länets flygresenärer. All flygtrafik från Kalmar till Arlanda har ställts in. Resenärer fick åka buss istället.
Kalmar • Publicerad 5 december 2012

Stängda skolor, enorma trafikproblem och bandvagnar.

Stora delar av Sverige drabbades på onsdagen av ymnigt snöfall och hårda vindar.

Annons

Mängder av flyg stoppades på Arlanda – där problemen fortsätter på torsdagen.

– Vi kommer att ha påverkan minst till lunchtid, men om vinden håller i sig tar det ännu längre tid, säger Jan Lindqvist, Arlandas kommunikationschef.

En av de flygplatser som drabbades under onsdagen var Kalmar Airport där flygen fick ersättas med buss. Hur det blir under torsdagen återstår att se.

Ännu sent på onsdagskvällen fanns några säkra besked utan enligt flygplatsens hemsida ska morgonplanen gå enligt tidtabell. Men det kan komma att ändras.

Normalt flyger ungefär 55 000 passagerare från och till Arlanda per dag. Under onsdagen var det ungefär 11 000.

Snö och stark vind gör start- och landningsbanorna hala. Även under torsdagen påverkas trafiken, också för att flygplan som normalt skulle ha varit på en viss plats är någon helt annanstans.

Enligt SMHI mattas det intensiva snöfallet av, men snöandet fortsätter även på torsdagen, från Västerbotten ner till norra Götaland.

Pia Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons