Annons

Gratis p-platser provas igen

I dag fredag är det åter premiär för en tillfällig julparkering på Stortorget. Men om bilisterna inte sköter sig blir det för sista gången
Kalmar • Publicerad 12 december 2003

Det har blivit lite av en jultradition att gatu- och parkkontoret beviljar gratis parkering på Stortorget under julmånaden. I dag fredag öppnas torget åter för ett 20-tal p-platser. Och det är gratis.

- Det blir avgiftsfritt, men tidsbegränsat. Förra året fanns ingen tidsbegränsning men i år har vi infört en tretimmars gräns, säger Peter Borgebäck chef för trafikavdelningen på gatu- och parkkontoret.

Annons

Det är gatu- och parkkontorets tjänstemän som själva tagit beslut om julparkeringen. Vad man gör är helt enkelt att utfärda ett tidsbegränsat undantag från de lokala

trafikföreskrifterna. Den tillfälliga julparkeringen kommer nu att gälla fram till och med den 9 januari. Men beslutet är inte helt okontroversiellt.

- Det finns många som är skeptiska till att ha en parkering på Stortorget. Förra året spårade det ur och man ställde bilar lite här och där utanför det avsedda området.

Detta har lett till att man i år ska vara tydligare med var man får och inte får parkera. Men om kaoset från i fjol upprepas är det förmodligen sista gången som torgparkeringen prövas.

- Vi testar ännu en gång. Men vi är medvetna om att alla vill stå på en gratisparkering. Blir det samma problem i år så är det här sista året, säger Peter Borgebäck.

Magnus Ericsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons