Annons

God lönsamhet för hamnen: ”Personalen gör ett bra jobb”

Kalmar hamn hade ett bra 2017.
Omsättningen ökade och vinsten blev större än året innan.
– Det har gått fantastiskt bra, säger vd:n Mats Gustafson.
Kalmar • Publicerad 8 mars 2018 • Uppdaterad 11 mars 2018
Mats Gustafson, vd för Kalmar hamn, är nöjd med förra året.
Mats Gustafson, vd för Kalmar hamn, är nöjd med förra året.Foto: Mats Holmertz

Omsättningen ökade från drygt 33 miljoner kronor 2016 till drygt 35,5 miljoner medan rörelseresultatet landade på 5,1 miljoner jämfört med 3,5 miljoner kronor året innan.

Enligt Mats Gustafsson, vd för Kalmar hamn, ligger ett antal faktorer bakom resultatet. Dels att företagen på Tjärhovet går bra men också att hamnen tagit över godset som tidigare fanns i Bergkvara hamn samt att man också hanterar allt in och utgående i Degerhamns hamn med personalstyrkan i Kalmar.

Annons

Han lyfter också fram den slimmade organisationen, med relativt få tjänstemän.

– Personalen gör ett bra jobb och vi har inga reklamationer eller olyckor. De ställer upp i ur och skur. Dygnet runt jobbar vi här, även på julafton och midsommar, säger Mats Gustafson.

Annika Brodin (S), styrelseordförande­, lyfter även fram servicen.

– Vi har fått någon ny kund men framförallt är vi väldigt måna om de kunderna vi har. Vi är en hamn som jobbar väldigt mycket med servicen, har egentligen hamnen öppen dygnet runt och då väljer man kanske oss före någon kringliggande hamn som bara jobbar dagtid, säger hon.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons