Annons

Fortsatt förhandling för att stoppa SD

Sverigedemokraterna får plats i kommunstyrelsen och de flesta nämnder, men de får troligen ingen av de två oppositionsrådsposterna.
Kalmar • Publicerad 30 september 2014

SD blev tredje största parti i valet och Thoralf Alfsson kräver därför en av oppositionsrådsposterna. Men Miljöpartiet vill fortsätta att inneha den 40-procentiga tjänsten och förhandlar med övriga oppositionspartier om samverkan som blockerar SD.

– Diskussioner pågår och därför uttalar vi oss inte i media. Men vi har hopp om att det ska bli bra, säger Patricia Vildanfors, MP:s förstanamn.

Annons

Om Miljöpartiet får behålla posten blir det troligen ändå byte. Patricia Vildanfors vann krysskampen mot Anna Thore och blir i så fall oppositionsråd.

Moderaterna blev näst största parti och allt talar för att det blir Christina Fosnes som blir nytt oppositionsråd på heltid efter Per-Olov Jonsson. Hon tar då också plats som 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, AU och planutskottet.

Vad som händer med andranamnet, Per Dahl, är mer ovisst. Han kan komma in i KS eller bli vice ordförande i någon nämnd, till exempel kultur och fritid eller i service­nämnden.

Majoriteten ska lämna sitt förslag senast den 7 oktober och den nya organisationen bestäms på fullmäktige den 20 oktober.

Birgitta Hultman
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons