Annons

Försvunna flickan hittad vid liv

Den 15-åriga flickan som varit försvunnen sedan onsdagskvällen hittades vid liv på fredagskvällen. Hon fördes till sjukhus för kontroll.
– Som jag har förstått det är hon vid god vigör med tanke på att hon varit borta så länge, säger Patric Fors, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Kalmar • Publicerad 22 december 2023 • Uppdaterad 23 december 2023

Här saknas innehåll

Sökinsats efter försvunnen flicka på Dunö

Detta har hänt:

Torsdag

07.39: Ett larm om försvunnen person inkommer till polisen.

10.12: Polisen går ut offentligt med signalement på den försvunna flickan. Man ber allmänheten om hjälp, men uppmanar att frivilliga sökande håller sig borta från naturen för att inte försvåra arbetet för sökhundarna.

12.00: Barometerns reporter på plats vittnar om flertal poliser som söker igenom uthus och förråd på fastigheter på Dunö.

– De går in i trädgårdar och tar hjälp av fastighetsägare för att söka igenom utrymmen”, säger Jonatan Bergöö.

13.25: Polisen arbetar på platsen med flera ”vanliga” patruller, hundpatruller och polisens drönare, UAS, som arbetar i luften. Även Sjöräddningen var ute och kontrollerade vikarna med hjälp av svävare.

– Flickan är fortsatt försvunnen och vi är intresserade av att få in fler tips om man sett flickan, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen sydost.

17.25: Polisen går ut med en uppmaning till allmänheten om att kontrollera sina trädgårdar och utrymmen. I synnerhet källarnedgångar, uthus, förråd och andra byggnader. Sökandet intensifieras, och en helikopter har involverats i arbetet.

– Man jobbar enligt en beprövad metod där man delar in sökområdet i sektorer och letar av varje enskilt område väldigt noggrant, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen region Syd.

21.00: Polisen meddelar att de fått in ett antal tips som följts upp.

– Men ännu ingenting som lett till att vi hittat flickan.

22.00: Missing People får klartecken av polisen att delta i sökandet. 22.00 samlas ett 15-tal personer vid Bågskytteskolan för en organiserad sökinsats.

Fredag

04.50: Missing People avbryter sökandet för natten. Polisens arbete fortsätter.

07.00: Polisen begär extra resurser från Försvarsmakten.

09.15: Hemvärnet ansluter med terrängfordon och ett 15-tal personer till sökningen.

10.50: Helikopter anländer till sökningen igen.

14.30: Missing People samlas återigen inför ytterligare en organiserad sökinsats.

18.00: En polispatrull hittar flickan vid liv inomhus, söder om Kalmar. Flickan förs till sjukhus för kontroll men ska efter omständigheterna må bra.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons