Annons

Forskning i Kalmar visas upp

- Forskning är ett spännande och intressant detektivarbete. Med Forskarfredag vill vi lyfta fram all den spännande forskning som bedrivs här i Kalmar, Maria Lindbom, Sydsams kansli på Regionförbundet, är en av eldsjälarna bakom projektet där forskningen i Kalmar i morgon på en rad olika sätt ska visas upp för allmänheten.
Kalmar • Publicerad 20 september 2006

- I grunden handlar det om att EU har 22 september som en gemensam dag för att lyfta fram all den forskning som bedrivs. Vi bestämde oss för att vara med, det är nio städer i Sverige som deltar. Forskarfredag är ett samarbete mellan landstinget, regionförbundet och Högskolan som vi själva bekostar med ett litet ekonomiskt stöd från EU, fortsätter Maria Lindbom.

De som är intresserade kan under arrangemanget både genomför olika hälsotester, hur stressad är man egentligen, testa navigationssimulatorer eller bara lyssna på olika föredrag.

- Vi kommer att kampanja för Forskarfredag på Larmtorget, forskningen i Kalmar är jättespännande, förhoppningsvis kan vi locka måna besökare till de olika arrangemangen, säger Maria Lindbom.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons